sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Äitiyden plussat ja miinukset


PLUSSAT:

+ On aikaa olla kotona!
- Aloitan siivoamisen. Vauva herää. Unohdan siivouksen. Aloitan kiitoskorttien tilaamisen. Vauva huutaa. Unohdan tilauksen. Aloitan pyykkien viikkaamisen. Vauva tarvitsee ruokaa. Unohdan pyykit. Koko talo on alkuja täynnä.


+ Tulee ulkoiltua!
- Pakkasrajat. Katsotaan vain, niin tästä tulee kylmin talvi miesmuistiin, ja toteutan edellistä kohtaa sisällä.

+ Muhkeammat muodot!
- Käytännössä toinen tissi on aina huomattavasti isompi kuin toinen, riippuen siitä, kummalta puolelta on murkinoitu. Ja muualta ne muhkeammat muodot voisivat minun puolestani hävitä.


MIINUKSET:

- Katkonaiset yöunet!
+ Yö ei ole ainoa aika, jolloin voi nukkua - olenhan kotona (kohta yksi) enkä pääse ulos (kohta kaksi). Päikkärit <3

- Vauvan hoito on yksitoikkoista!
+ Haasteita on joka päivä. Tällä hetkellä on menossa vaippadilemma: koossa 3 tavara tulee yli ylhäältä, koossa 4 lahkeista. Joka tapauksessa homma siis menee päin persettä (joka lienee kyllä vaipan tarkoituksen huomioon ottaen ihan hyvä juttu). Onneksi olen kotona (kohta yksi), enkä pääse ulos (kohta kaksi), jotta voin pestä pyykkiä. 

- Omaa aikaa ei ole!
+ On aivan järjettömän vapauttavaa olla ajattelematta omaa napaansa. On päiviä, jolloin ei tule vilkaistua peiliin kertaakaan (tosin varsinkin syötön jälkeen se olisi ihan hyvä juttu, joku päivä syyllistyn vielä julkisella paikalla paljasteluun). Itsetietämättömyys myös minää ja kiloja suojelevaa (katso kohta kolme). Ja on aivan mieletöntä olla näin tärkeä jollekin toiselle ihmiselle - viis ajasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...