maanantai 16. syyskuuta 2013

Ihmeellinen syksy

Tänään alkoi syksy. Niin minä päätin, kun ulkoiluun tarvittiin edellisiä päiviä huomattavasti enemmän vaatetusta. Tuulikin ihan eri tavalla, niin kovaa, että lehdet ja havunneulaset lensivät kuin sadekuuroina. Puut ovat pukeneet tänä syksynä päälleen parhaimpaansa, muotina näyttäisi olevan monivärisyys. Monien puiden latvat helottavat punaisina tai kirkkaan keltaisena, alempana on jotain muuta. Esimerkiksi tuo meidän poika.

Poika ei viime syksynä ehtinyt näkemään syksyä, sillä hänen syntyessään lokakuun lopulla oli täällä maassa jo lumi. Nyt hän pääsee maistelemaan sitä ensimmäistä kertaa. Kaikki on niin ihmeellistä: tuulessa humisevat puut, irtoavat lehdet, maasta puskevat sienet, päättömänä surisevat pörriäiset. Miten mukavaa onkin katsoa tuota ihmettelyä vierestä! Sitten ihmettely muuttuukin hetkessä mullan syömiseksi, sienien muussaamiseksi (jota totta kai yritän kovasti estellä) ja karkuun konttaamiseksi.

Tämän syksyn ihmeisiin on kuulunut keittiössä myös banaanikärpästen lauma. Niiden ja isompien sukulaistensa myötä pojan ensimmäisiin sanoihin kuuluu "pääpä" eli 'kärpänen'.

Tuota sanoja latelevaa, konttaavaa ja ihmettelevää poikaa ei voikaan enää sanoa vauvaksi. Ensimmäisiin synttäreihin on vielä reilu kuukausi aikaa, mutta vauvavuosi taitaa olla ohi. Luuletko lukevasi haikeita sanoja? Päin vastoin! Vahvalla temperamentilla varustetusta vauvasta on kasvanut rohkea ja huumorintajuinen pikkupoika, jonka kanssa voi jo tehdä vaikka mitä. Meidän viime syksyn ihmeestä on tullut tomera syksyn ihmettelijä.


Ei parasta ennen, vaan parasta NYT.




2 kommenttia:

  1. Ohoo, tännehän oli tullu monta postausta! :) Jee! Ihania syksyisiä kuvia.

    -Habs

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...