tiistai 20. marraskuuta 2012

Hei beibi, kuka sä oot?

Aika alkaa käydä vähiin. Kohta täytyy olla Varma. Kohta täytyy Päättää. Kirkonrottaa lainatakseni: "Pojan nimet kirjoissa, kirjan kannet kiinni." NIMI.



Kun poeka pääsi yksiöstään tänne avaraan maailmaan, oli tuoreen isän ensimmäisiä lauseita "No ei se ollut ainakaan Sulo." Poeka tuli niin miehekkään näköisenä kädet nyrkissä, otsa kurtussa, ettei lempeitä nimiä voi enää edes ajatella. Persoonaan tutustuttaessa mielikuva on vahvistunut - tämän pojan päälle ei tallota! Tällä hetkellä nimipäiväkalenterissa on 401 nimeä Wikipedian mukaan. Eli enää 400 mahdollisuutta. Plus sitten tietysti kaikki harvinaisemmat nimet... Apuva. No toissailtana sängyssä päädyimme hyvin nopeasti siihen, että ei pojasta tule ainakaan missään nimessä Kenneth. (Anteeksi nyt vaan kaikki Kenneth-nimiset lukijamme!)

Rupesin kuitenkin pohtimaan nimiasiaa siltä kantilta, että tiedänkö ketään, joka ei näytä nimeltään. Vaikka jotakin julkkista tai tuttua. Yksi tulee mieleen: mummon ja ukin naapurin jo edesmennyt mies. Hänen toinen nimensä oli Raikas, mutta minulle hänestä on jäänyt mieleen vain tupakan poltto. Eli ei kovin raikasta. Mutta tässäkin tapauksessa etunimi kyllä sopi herralle.

On paljon helpompaa miettiä niitä, jotka näyttävät nimeltään. Kuten esimerkiksi Martina Aitolehti. Ei hänen nimensä voisi olla vaikka Liisa tai Pirkko. Ei missään tapauksessa! Tai vaikka Tarja Halonen, hän ei voisi olla vaikka Johanna. Ja Paavo Lipponen näyttää ihan Paavolta, kuten myös Väyrynen, ne vain näyttävät eri tavalla Paavoilta, mutta hyvin paavomaisilta silti.

Ei mutta nyt tuli mieleen yksi: pari iltaa sitten kymppiuutisissa oli asiantuntija nimeltään Kalleville (vai oliko se Kalle-Ville vai Villekalle...), joka on noin 40 - 50-vuotias mies. Ei yhtään velmun näköinen, vaan hyvin asiallinen, hieman kaljuuntunut. Tuollaisella nimellä olisi pitänyt talouslaskelmien välissä heittää parit kuperkeikat ja voltit tai ampua ankkureita vesipyssyllä.

Mutta jos kerran mieleen tulee vain kaksi (joista toista ei voi edes laskea mukaan, kun kyseessä on vasta toinen nimi), niin todennäköisesti me emme voi tehdä älyttömän huonoa valintaa.
Tuleeko sinulla mieleen ketään, joka ei näytä nimeltään?

4 kommenttia:

  1. Mä en jaksa oottaa! :) Mulle tuli vaan jostain mieleen Markus, mutta H:n ajatus oli parempi ;

    -S.R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onkin Haban kanssa niin samanlainen maku :D

      Poista
  2. Mikä mun ajatus? :D Mitä mää oon nyt sanonu? Apua :D

    -Habsiainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, S valaisi mua :D Siis se oli se uni, et pojasta tuli Frans :)

      -Habs

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...