perjantai 23. marraskuuta 2012

Terveisiä VR:lle

Ollaan päästy pojan kanssa jo ensimmäistä kertaa junalla kaupunkiin. Ja kuten arvata saattaa, VR saa tässä nyt vihaista palautetta.

Brion Happyt vielä ihan iloisina asemalla...
Elikä siis junamme oli tarkoitus olla asemalla 11.24, ja perillä kaupungissa noin 16 minuuttia myöhemmin. No, ajallaan oli. MUTTA jo aikataulua katsellessa iski epäilys. Junana oli IC 716. Mikä ihmeen IC? Kyllä aina ennen täältä on lähdetty PIKAJUNILLA.

Kuulutukset kaikuivat asemalla, ja laiturille pysähtyi ihan outo ilmestys. Ei ollut sinivalkoisia vaunuja, ehei, vaan valko-punaisia korkeita ja valko-vihreitä vähän matalampia. Ja kun konduktööri tuli vaunusta ulos, hän vain painasi nappia ja HUPS! Ovi oli auki. Mikä se semmoinen junan ovi on, jota ei väkivalloin runnota auki, kysynpähän vain.

No mentiin sitten pojan kanssa ihan konduktööriltä tiedustelemaan, että minnekäs meidän kannattaa lastenvaunujen kanssa mennä. "Tulkaa tänne vain, täällä on vaunulle paikka", sanoi herra konduktööri. Että vaunulle paikka! Siinä kyllä epäilys nousi ihan uusiin mittoihin. Mentiin kuitenkin sinne, minne herra sanoi. Eikä ollut muuten portaita, ihan siihen melkein katutasoon mentiin junaan sisälle, ei nosteltu vaunua montaa metriä ylöspäin, Kyllä minä siinä ajattelin, että kiinni tämä jää johonkin kantoon tässä matkalla, että noinkohan kaupunkiin asti päästään.

Löydettiin pojan kanssa vaunupaikka. Siihen saatiin niin muka näppärästi vaunut ihan äitin simmujen eteen, voi ku ihanaa ja näppärää hellanlettas sentään! Niinhän sitä luulisi. Mutta kyllä pian huomasin, että epäilykseni osuivat oikeaan.

... ja ei niin happyina junassa 

Istuin siinä odotellen, että milloin lähdetään liikkeelle. Istuin ja istuin. Kunnes tajusin, että me ollaan jo liikkeessä! Mitä se semmoinen kyyti on, että sitä ei edes tunne? Ei kuulunut hurinaa ja kolketta, natinaa ja pauketta. Ei tärrännyt, heijannut tai nykinyt. Että on niillä otsaa! Minkä valtakunnan vauvat ne semmoisesta kyydistä tykkää? Ei meidän ainakaan. Sitten minä älysin, että minkä takia sen vaunun saa siihen niin lähelle: jotta sitä pystyy ITSE siitä sitten niin ihanan näppärästi heiluttelemaan.

Että kiitos VR, tuokaa sinivalkoiset vaunut takaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...