lauantai 22. syyskuuta 2012

Retki

Jossain kromosomissa minulle on periytynyt ukilta ja sitä kautta äidiltä retkeily. Meidän retkeily ei ole välttämättä sitä, että mennään puistoon tai makkarapaikalle eväitä syömään tai luontopolulle vaeltamaan, ei, se voi olla vaikka mitä. 

Ukin retkillä mennään jonnekin autolla, ehkä semmoiseen paikkaan, minne ei kannattaisi mennä autolla, ja jäädään kiinni. (Minä muuten pienenä pelkäsin ylitse kaiken sitä, että jäädään kiinni autolla, onneksi nykyään pelko on väistynyt.) Mennään jonnekin pellon laidalle katsomaan vaikka jänistä tai metsoja. Ollaan ehkä vähän liian pitkään. Ukin retkillä voidaan myös mennä jonnekin ja sytyttää nuotio. Sitä sitten katsellaan ja paistetaan ehkä makkarat, päästetään metsäkoirat juoksemaan vapaina ja niitä sitten odotellaan takaisin koko yö. Niin ja kun olin pieni, ukin retkillä mentiin pihan toiseen laitaan kaiken maailman urheilukisoja pitämään.


Äidin retkillä mennään myös ehkä jonnekin autolla. Ehkä kotipaikan takana oleville metsäautoteille katsomaan hirviä tai lakkoja. Tai sitten mennään ihan yhtäkkiä jonnekin syömään. Ravintola- tai kioskireissu ei välttämättä kuulosta retkeltä, mutta minun mielestäni se kuuluu tähän samaan kategoriaan. Äiti myös saattaa soittaa ihan yhtäkkiä, että "lähdetäänkö käymään Sotkamossa kaupassa, kun se on paljon jännittävämpää kuin mennä lähikauppaan?" 

Minun ja mieheni retket olivat edellisessä asunnossamme sitä, että menimme nukkumaan olohuoneeseen, laitoimme ilmapatjan, ostimme herkkuja ja katsoimme telkkaria myöhään yöhön (eli minun kohdallani noin 22.30 asti). Meillä on myös ollut tapana käydä syksyaikaan käppäämässä joku yhden päivän aikana kierrettävä vaellusreitti, mutta tänä syksynä jostain ihmeen paisuvasta ja potkivasta syystä se jäi väliin. Mutta retkeilijän mieli on levoton, mikäs neuvoksi?

Tässä talossa, missä nyt asumme, on paljon erilaisia retkimahdollisuuksia. Meillä on monta huonetta, joihin voimme mennä retkelle. Autotallirakennuksessa on kesähuone. Takapihalla on leikkimökki. Mutta tällä hetkellä nukkuminen ilmapatjalla ei oikein houkuta.

Retkellä katoksessa
Joten eilen me olimme retkellä katoksessa. Retkeemme kuului kynttilät, pallovalot, pallogrilli, makkara, lämmin kaakao, Digestive-keksit ja fanipalat.

Oikeastaan, kun tarkemmin ajatellaan, koko elämä on retki, jolla... No nyt meinaa mennä niin syvälliseksi, että ehkä parempi vain lopettaa.

Kuitenkin vielä loppuun retkiaiheinen kappale, josta minulla tulee mieleen muumiperhe. Tässä nyt Jipun ja Samuli Edelmannin versio Edu Kettusen kappaleesta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...